BLOG

De 20e Europese Jodo kampioenschappen

De 20e Europese Jodo kampioenschappen hebben zeer goede resultaten opgeleverd voor leden van Kendo Kai Den Haag: zilver voor Steven en Jasper en brons plus een ‘fighting spirit'-prijs voor Piotr. Het evenement werd gehouden in Stevenage, vlakbij Londen.

De finale in de 5e dan-divisie van de individuele kampioenschappen op zaterdag was close: Steven verloor met 1-2 van Lukasz uit Polen, een uiterst dynamische jodoka. Jasper had de 2e dan-finale kunnen winnen, ware het niet dat hij een foutje maakte in zijn allerlaatste techniek.

In de 4e dan haalde Piotr de halve finale. Maar op zondag, tijdens de teamkampioenschappen, won hij een ‘fighting spirit'-prijs. Deze wordt gegeven aan een deelnemer die geen medaille won, maar toch zeer goed presteerde.

De andere KKDH-leden in het Nederlandse team, Kees (2e dan) en Jolanda (ikkyu), wonnen deze keer geen medaille. Maar ze slaagden zondag wel allebei voor hun examens (Kees 3e dan en Jolanda 1e dan).

Bovendien was het voor allen een geweldige ervaring. Niet alleen vanwege het inspirerende seminar op vrijdag door de delegatie uit Japan, maar ook vanwege het contact met oude en nieuwe vrienden uit heel Europa. Jodo is een kleine budo, maar het voelt als een grote familie.

De jodo-instructeurs van KKDH, Edwin en Aad, waren ook bij de kampioenschappen, als scheidsrechters. Liston, die in Londen was, kwam het Nederlandse team steunen!

Terug naar blogs
crosstext-align-right
nl_NLNL