Contactformulier

banner

  Lid worden

  De contributie bedraagt € 26,00 per maand. Voor leden onder 18 jaar bedraagt de contributie €13,00 per maand. Voor dit bedrag kan aan alle drie disciplines worden deelgenomen op alle trainingstijden.
  Van de leden van Kendo Kai Den Haag wordt verwacht dat zij ook lid worden van de NKR. Dit lidmaatschap geeft per discipline toegang tot zes jaarlijkse centrale trainingen, examens en wedstrijden.
  download_button
  Vind hier ook ons cultuurdocument, de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.
  download_buttondownload_buttondownload_button

  Correspondentie

  CORRESPONDENTIEADRES:

  Kendo Kai Den Haag
  T.a.v ..... (vul in)
  Havikshorst 85
  2317 AM Leiden
  Bankrekening gegevens:

  Kendo Kai Den Haag
  ING 455 15 38
  IBAN: NL60INGB0004551538
  BIC: INGBNL2A
  Banknaam: ING BANK NV

  veelgestelde vragen

  Is kendo/ iaido/ jodo geschikt voor mij?

  Ja, mits het lichamelijk mogelijk is. Kendo en jodo zijn contactsporten, dus je moet gecontroleerde klappen kunnen incasseren. Iaido is zwaar voor de knieën, omdat veel kata’s beginnen in een zittende positie op de grond.

  Kan ik een keer komen kijken?

  Ja, je bent altijd welkom! We horen graag van tevoren wanneer je langs wil komen.

  Is kendo/ iaido/ jodo moeilijk?

  De moeilijkheid zit hem in de eenvoud. Daardoor is een mensenleven niet genoeg om ze te leren.

  Is kendo/ iaido/ jodo alleen voor mannen?

  Helemaal niet! Mannen en vrouwen trainen naast en met elkaar. Op Europees niveau heeft kendo aparte kampioenschappen, maar bij iaido en jodo zijn ook de Europese kampioenschappen gemengd.

  Kun je kendo ook gebruiken als zelfverdediging?

  Kendo traint je besef van timing en afstand en maakt je fysiek en mentaal sterker. Het is echter niet bedoeld als manier van zelfverdediging.

  Moet ik van tevoren uitrusting kopen?

  Nee, wacht daarmee tot je weet dat je wilt blijven trainen. Bespreek voordat je uitrusting koopt met je leraar waar je uitrusting kunt kopen, hoe je maten op moet nemen enzovoorts. En vraag dan advies aan je leraar over webshops en de juiste maten en dergelijke.

  Moet ik een echt zwaard kopen als ik begin met iaido?

  Nee, je begint eerst met een houten zwaard. Als je na een aantal maanden weet dat je door wil gaan met iaido kun je dit met je leraar bespreken.Dan bekijken jullie wat het beste zwaard voor jou is en waar je die het beste kunt kopen.

  Heb je een wapenvergunning nodig voor een zwaard?

  Nee, volgens de Wapenwet mag elke meerderjarige een zwaard bezitten. Je mag het ook vervoeren, mits het zo is ingepakt dat het niet snel te voorschijn kan worden gehaald.

  Ik heb vroeger kendo/iaido/jodo gedaan, kan ik lid worden?

  Ja, natuurlijk! Let wel op± mensen die opnieuw starten na een stop hebben een grote kans op blessures, omdat je lichaam de bewegingen zoals je ze nog herinnert is ontwend. Begin dus rustig en bouw je conditie op totdat het lichaam weer kan wat het hoofd wil.
  crosstext-align-right
  nl_NLNL