hero
kendo_top1
kendo_top2

Kendo 剣道

‘De weg van het zwaard’ – moderne Japanse krijgskunst van schermen gebaseerd op de katana

hajime
Hajime!
Het geschreeuw is al van een afstand te horen. Van dichterbij valt ook de uitrusting op. Even tasten de tegenstanders elkaars af; plotseling, een aanval. De felle aanvalskreten (kiai), de luide klappen van de bamboezwaarden (shinai) op de beschermende pantsers (bogu): kendo is imponerend om te zien. Snelheid, perfecte timing, goede techniek een groot uithoudingsvermogen zijn belangrijk, maar ook etiquette speelt een essentiële rol. Zoals het gezegde klinkt, training begint en eindigt met rei (etiquette). Kendo doen we samen met respect en dankbaarheid voor de ander.
Doel
Het concept van kendo is: “het menselijk karakter disciplineren door de toepassing van de principes van het zwaard.” Dit is de afgelopen decennia onveranderd gebleven, evenals de tradities die van oudsher aanwezig zijn in budo. Het klinkt misschien alsof kendo een starre en onveranderlijke krijgskunst is, maar niets is minder waar. Kendo is steeds in ontwikkeling en hetzelfde kan gezegd worden over elke kendoka. Bij Kendo Kai Den Haag streven we dezelfde principes na en hebben we een gezamenlijk doel, zowel de volwassenen als de kids.
doel
jeugd
Jeugd-/ kids kendo
‘De jeugd heeft de toekomst’. Dat vinden wij ook en daarom en spelen we een prominente rol in het jeugd- en kids kendo. Als één van de weinige dojo’s in Nederland en als enige in de Randstad bieden wij jeugdlessen. Onder leiding van meerdere leraren worden de kids kendo bijgebracht. 

Kendo ontwikkelt discipline, etiquette, zelfvertrouwen, uithoudings- en doorzettingsvermogen. Kendoka, jong of oud, leren dat kendo niet om winnen gaat, maar om de moed om de strijd aan te gaan en het leren om tijd en moeite in jezelf te steken. Dit doen we in een ontspannen sfeer, met oog op eigen tempo en juiste begeleiding. Een keer komen kijken of meedoen met uw kind is uiteraard altijd mogelijk.

Volgende Training

Kendo
 • 2024-05-30T18:00:00+00:00 Danszaal
  Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg 22, 2533 SR Den Haag, Nederland
 • Kendo Kids
 • 2024-06-01T08:00:00+00:00 Danszaal
  Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg 22, 2533 SR Den Haag, Nederland
 • Volgende Evenement

  Kendo
 • 2024-06-02T09:00:00+00:00 NKR CT + Examen
  Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54, 1076 EP Amsterdam, Nederland
 • Kendo Kids
 • 2024-06-08T08:00:00+00:00 Joint Kids Training
  Sportzaal de Waterlelie, Heemraadsweide 13, 3437 CA Nieuwegein, Nederland
 • Op de hoogte blijven van alle updates omtrent de trainingen en evenementen? Abonneer op een van de kalenders:

  Geïnteresseerd iN EEN proefles of een keer komen kijken?

  Neem contact op

  meer weten over een beginnerscursus?

  Meld je aan!

  Meest recente blogs

  A Resounding Start: The Inaugural Joint Kids Training Session

  In a resounding kickoff on the 11th of November, the joint efforts of the dedicated Nederlandse Kendo Renmei (NKR) Youth Leaders Patrick Bakker (Mokuseikan) and Sjoerd Kater (Kendo Kai Den Haag (KKDH)) manifested in the first session of the long-awaited 'Joint Kids Training'. (JKT). Held at the regular venue for KKDH’s kids' training in sportcampus […]

  Lees meer
  Triumph at the 2023 Dutch Individual Kendo Championship in The Hague

  The stage was set for an exhilarating showdown at the 2023 Dutch Individual Kendo Championship (Nederlands Kampioenschap individueel) that unfolded in The Hague (Den Haag) during the last weekend of October. An event that marked a remarkable moment for Kendo Kai Den Haag as it played host to the championship after a hiatus of almost […]

  Lees meer
  Bekijk alle blogs
  crosstext-align-right
  nl_NLNL