2023 Europese kampioenschappen jodo en iaido

De EK’s voor jodo en iaido lagen dit jaar slechts twee weken uit elkaar. Maar bij beide evenementen waren leden van KKDH weer succesvol aanwezig binnen Team NL.

Het Zwitserse Magglingen was het prachtige toneel voor het EK jodo. Drie KKDH’ers die vorig jaar prijzen wonnen, konden vanwege verplichtingen buiten de dojo dit jaar helaas niet deelnemen. Maar Kees en Jolanda waren van de partij en Kees behaalde daarbij een fighting-spiritprijs.

Als scheidsrechters waren van KKDH Edwin en Aad sensei aanwezig. Edwin sensei was tevens voorzitter van de examencommissie tot en met derde dan.

Het EK iaido vond dit jaar plaats in München. Kenichi, Marcel en Artur hielden de eer van Kendo Kai hoog, en de twee laatstgenoemden konden een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Aad sensei was er als scheidsrechter en mocht daarnaast tijdens het voorafgaande seminar lesgeven, met een Britse collega, aan de beginnersgroepen.

Voor alle betrokkenen waren de EK’s weer een inspirerend evenement. Elk land telt slechts een beperkt aantal mensen die deze krijgskunsten beoefenen. Het voelt dan ook als een familiefeest wanneer we elkaar zien. En met de wedstrijden dagen we elkaar uit om te blijven groeien in ons jodo en iaido.

Terug naar blogs
crosstext-align-right
en_GBEN